Gitar Kursu İzmir İle 5 Adımda Gitarda Solo Atın

İzmir gitar dersleri ile kısa sürede hayalini kurduğunuz parçaları çalabilirsiniz. Bire bir ve sınıf dersi seçeneklerinin yanı sıra kişiye özel hazırlanan müfredat ile kısa sürede solo atmanın tadını çıkarın. Gitar kursu İzmir ücretsiz deneme dersi dersi randevusu için iletişim bilgilerimiz aşağıdadır.

Telefon veya whatsapp ile randevu almak için ;  507 95 96 333

mail yolu ile randevu almak için ; msn@erturgutsanatmerkezi.com

İzmir Gitar Kursu İle Gitarda Nasıl Solo Yapılır Öğrenin

Gitarda solo atmak istiyor ancak doğaçlama solo nasıl atılır bilmiyorsanız bu yazımızın sonunda öğrenecekleriniz ile gitarda solo nasıl yapılır konusuna hakim olacaksınız.

Solo Gitar Çalma Teknikleri

#1 Nota işime yaramaz demeyin

Solo atmak için ihtiyacınız olan ilk şey gitarda hangi notanın nerede bulunduğudur. Klavye üzerindeki nota bilginizi gerekli armoni kuralları ile birleştirince gitarın tüm klavyesi kullanımınıza açık olacaktır. Örnek vermek gerekirse do majör gamının do-re-mi-fa-sol-la-si-do seslerinden oluştuğunu bilmeniz klavye üzerinde nereye basmanız gerekeceği konusunda size yardımcı olacaktır.

#2 Temel teknikleri tekrar tekrar çalışın

Solo atmak belki de gitar hayatınızın en heyecanlı anlarını size yaşatacaktır ancak bu seviyeye gelmeden önce yapmanız gerekenler öğrendiklerinizin üzerine sürekli daha fazlasını koyarak kendinizi geliştirmektedir. Alternate picking,hammer on ve diğer birçok tekniği doğru kullanabildiğinizden emin olun.

#3 Metronom ile çalışın

Çalışmalarınızı metronom ile yapmak sağ ve sol el arası koordinasyonu geliştireceğinden ve zaman içerisinde parmaklarınızın daha hızlı olmasını sağlayacağından en basit egzersizi bile metronom ile çalışmanız ve sürekli olarak hızı bir üst seviyeye taşımanız sizi kısa sürede hedeflerinize ulaştıracaktır.

#4 Alt yapı üzerine çalışın

Ezberlediğiniz kalıpları bir ritm duyduğunuzda çalmak çok farklıdır. Siz sadece size öğretilen ile yetinmeyip bunları geliştirmek durumundasınız. Bunun için yapabileceğiniz ilk şey gam bilginizi geliştirmek ve yaptığınız çeşitli egzersizleri sonucu öğrendiniz yürüş pozisyonlarını youtube gibi sitelerde alt yapı aratarak üzerine çalmanız gerekmektedir.

Örnek vermek gerekirse Mi minör gamı mi – fa# – sol -la – si -do – re – mi seslerinden oluşur. Buna ve klavye üzerinde notaların yerlerine hakimseniz yapmanız gereken tek şey youtube da Mi minör backing track kalıbını aratmak ve dinleyeceğiniz ritme uygun melodi yazmak olmalıdır.

#5 Yapamıyorum demeyin !

Solo atmak disiplinli bir çalışma ve emek isteyen bir süreçtir. Başlarda yapamamanız gayet normaldir ancak vazgeçmez ve sürekli kendinizi geliştirmeye çalışırsanız emin olun hayal ettiğinizden çok daha fazlasını başarabilirsiniz.